transition-effect article-image

Ďábelské pickles z čínského zelí

ZDRAVÍ

20. 11. 2023

Kvašená zelenina pickles, je skvělým zdrojem prospěšných probiotik a enzymů, které pomáhají udržovat zdravou střevní mikroflóru. U zeleniny naložené v soli a vodě, dochází k přirozené fermentaci, která podporuje růst zdravých bakterií a kvasinek. Tyto bakterie pomáhají trávit potravu, podporují imunitní systém tím, že zlepšují vstřebávání živin z potravy a jsou bohaté na vitamíny i minerály.

Pickles je velmi snadno stravitelné a má nízký obsah tuku a kalorií, jsou skvělou volbou pro ty, kteří se snaží zhubnout nebo zlepšit své trávení. Kvašená zelenina je zdravou volbou, kterou můžeme zařadit do své stravy.

Jednoduchý recept na kvašenou ĎÁBELSKÉ pickles:

Potřebujete:

Vše nakrájíme na hrubo, nebo si krájení můžete ulehčit kuchyňským robotem.

Postup:
Vše promíchat, nechat 5 min. odstát (zelí pustí šťávu), pak dát do nádoby, kterou používáte na pickles (stlačit víčko aby směs byla ponořená). Zakrýt víkem, zatížit, nechte ji odpočívat při pokojové teplotě 3 – 5 dnů. Během této doby se začnou objevovat bubliny, což znamená, že fermentace probíhá. Když bublinky přestanou máte hotovo. Pickles uchovávejte v lednici.

Kavašená zelenina podporuje činnost jater, budete mít zdravější střeva. To znamená, že máte dva v jednom :-).

Chuťově je má říz je opravdu ĎÁBELSKY ostrá! Dobrou chuť.

signature Erika
sušenka
Používáme soubory cookie

Aktivujeme všechny soubory cookie, abychom zajistili správné fungování naší webové stránky, inzerce a analýzy v souladu se zásadami ochrany osobních údajů.

sušenka
Nastavení souborů cookies

Používáme soubory cookie, abychom vám poskytli přístup ke všem funkcím webových stránek a také k analýze, přizpůsobení a zlepšení uživatelské zkušenosti. V tomto bloku můžete změnit nastavení souborů cookie nebo je ve výchozím nastavení přijmout všechna. Abyste lépe porozuměli tomu, co jsou soubory cookie a jak se používají na našich webových stránkách, přečtěte si prosím naše zásady ochrany osobních údajů.