Čaga – nejsilnější přírodní lék proti rakovině
INSPIRACE ZDRAVÍ08. 07. 2024
Čaga – Rezavec šikmý je dřevokazná houba roste nejčastěji na břízách.
První zmínky léčení Čagou pochází ze severních oblastí Číny a Sibiře, kde se Čaga denně popíjela jako čaj. Vědci zjistili, že v těchto oblastech byl mezi obyvateli velmi nízký výskyt rakoviny a nemoci žaludku se tam prakticky nevyskytovaly. Obyvatelé, kteří pili Čagu denně se dožívali věku kolem 100 let.
Z historie:
– 1958 výzkumy prováděné ve Finsku prokázaly, že Čaga může pomáhat
v léčbě rakoviny prsu, jater, dělohy a nádorů trávicího traktu, a také pomáhá při vysokém krevním tlaku a cukrovce.
v léčbě rakoviny prsu, jater, dělohy a nádorů trávicího traktu, a také pomáhá při vysokém krevním tlaku a cukrovce.
– David Winston (americký etnobotanik) se 40ti letou praxí v tradičním léčitelství severoamericých indiánů v čínské i západní medicíně považuje houbu Čaga za nejsilnější přírodní lék proti rakovině.
Co obsahuje:
více než 200 různých biologicky aktivních látek, nejdůležitější jsou polysacharidy (beta-glukany a heteroglukany), z triterpenů pak inotodiol, obliquol, betulin a betulinová kyselina (ty houba získává z hostitelského stromu břízy). Dále houba obsahuje seskviterpeny, steroly, lipidy a alkaloidy. Čaga obsahuje vysoké množství melaninu, pigmentu který se podílí na její barvě a který ochraňuje DNA před poškozením a organismu pteti zářením všeho druhu tím, že aktivuje šišinku mozkovou.
více než 200 různých biologicky aktivních látek, nejdůležitější jsou polysacharidy (beta-glukany a heteroglukany), z triterpenů pak inotodiol, obliquol, betulin a betulinová kyselina (ty houba získává z hostitelského stromu břízy). Dále houba obsahuje seskviterpeny, steroly, lipidy a alkaloidy. Čaga obsahuje vysoké množství melaninu, pigmentu který se podílí na její barvě a který ochraňuje DNA před poškozením a organismu pteti zářením všeho druhu tím, že aktivuje šišinku mozkovou.
Vědecky byly u Čagy prokázány tyto principy působení:
1) Působí cytotoxicky proti různým typům nádorových buněk, zatímco zdravé buňky nejsou zasaženy.
2) Ovlivňuje buněčný cyklus a potlačuje vznik metastáz, působí preventivně proti vzniku nádorů.
3) Snižuje nežádoucí účinky chemoterapie a může sloužit jako vhodný doplněk k léčbě nádorových onemocnění.
Protirakovinné polysacharidy z Čagy mají podle výzkumu účinky:
– podobné chemoterapii nebo ozařování, bez vedlejších negativních dopadů.
– silné protizánětlivé účinky
– podporují imunitní systém v tvorbě tzv. NK buněk – které bojují proti infekcím a nádorům
Působení Čagy:
– silné protirakovinné účinky
– silné protirakovinné účinky
– působí proti virům a bakteriím - chřipkové viry, HIV (stimuluje tvorbu NK buněk)
– pomáhá při léčení kůže (lupénka, kožní výrustky, jaterní skvrny)
– zklidňuje psychiku, může pomoc při hyperaktivitě dětí
– podporuje schopnost rychle usnout, nebo bdít bez únavy
– má analgetický účinek – snižuje bolest
– protizánětlivě působí na žaludek a střeva
– snižuje LDL cholesterol v krvi
– zlepšuje funkce mozku a posiluje nervy (vhodné po mrtvici nebo při Alzheimerově chorobě)
– zlepšuje zrak (díky vysokému obsahu melaninu a riboflavinu)
– chrání a čistí játra
– snižuje hladinu cukru v krvi (pro diabetiky)
– dlouhodobé užívání posiluje ledviny (pomáha při ledvinových kamenech)
– zlepšuje funkci imunitního systému (je vhodná při jakémkoliv autoimunitním onemocnění)
– má silný antioxidační účinek (prevence všech degenerativních onemocnění)
Pravidelně používám v období chřipek, osvědčila se mi při cestách do zahraničí na žaludeční a virové onemocnění. Dá se koupit i jako čaj. Ten připravte následovně: do studené vody 1 lžíci kůry, nechat min. 20 minut louhovat (nejlépe přes noc), pak pomalu zahřát, 20 minut mírně vařit. Čaj je hutný, nejlépe chutná ochucený medem.
Napište mi mailik, pošlu vám odskoušený zdroj na Čagu. Zůstávejte zdraví.
Pravidelně používám v období chřipek, osvědčila se mi při cestách do zahraničí na žaludeční a virové onemocnění. Dá se koupit i jako čaj. Ten připravte následovně: do studené vody 1 lžíci kůry, nechat min. 20 minut louhovat (nejlépe přes noc), pak pomalu zahřát, 20 minut mírně vařit. Čaj je hutný, nejlépe chutná ochucený medem.
Napište mi mailik, pošlu vám odskoušený zdroj na Čagu. Zůstávejte zdraví.