transition-effect article-image

Posviťe si na depku – video

INSPIRACE ZDRAVÍ

20. 02. 2024

Jak zatočit s depkou? Tohle video je trošku ulítlé, a doufám, že vás pobaví. Tuto informaci jsem našla při překladu jógového manuálu. Vyzkoušíte to?

Deprese je stav spojený s řadou faktorů, včetně genetiky, chemické rovnováhy v mozku a životního prostředí. Jedním z účinných přístupů k léčbě některých typů deprese je terapie světlem, známá také jako světelná terapie nebo fototerapie.

Regulace biologických hodin:
Světlo hraje klíčovou roli při regulaci našich biologických hodin, které ovlivňují náš spánek, náladu a další fyziologické funkce. Nedostatek světla, zejména v zimních měsících, může vést k poruchám spánku a náladovým poruchám.

Stimulace mozku:
Světlo ovlivňuje produkci neurotransmiterů, jako je serotonin, který má v mozku významný vliv na naši náladu. Nedostatek světla může snížit hladiny serotoninu, což může přispívat k vývoji depresivních symptomů.

Fotoreceptory v očích:
V našich očích jsou speciální fotoreceptory nazývané světločivné buňky, které reagují na světlo. Tyto buňky hrají klíčovou roli při přenášení informací o světle do mozku, kde ovlivňují naše nálady a chování.

Osvětlování čela světelným kuželem může mít určité pozitivní účinky na psychiku, ale jedná se o individuální záležitost. 

Mějte krásné dny, plné světla
Erika

signature Erika