transition-effect article-image

Mluvením k Nirváně? Tajemství lidí, kteří stále mluví.

INSPIRACE MANTRY

08. 01. 2024

Víš co mají společného papoušci, rádio a tvoje upovídaná kamarádka? Ano, uhoda jsi – jsou to mistři v mluvení. Existuje speciální skupina lidí, kteří se rozhodli, že mlčení není pro ně, a tak mluví na každém rohu, při každé příležitosti a někdy i bez ní.

Tito jedinci mají jednu společnou vlastnost – vnitřní nervozitu. Časté mluvení a naslouchání vlastnímu hlasu je pro ně uklidňující. Skvělý recept na zastavení vodopádu slov je MANTRA.

MANTRA je zvuková vibrace slov v opakovaném rytmu. Pochází z posvátných jazyků Sanskrt, nebo Gurmukhi. Při zpívání nebo recitaci se jazyk a rty dotýkají, masírují meridiánové body v ústní dutině. Stimulují reflexy epifýzy a hypofýzy, mění se chemické složení mozku, harmonizují se hemisféry.

Slyšíte otisk vibrace v prostoru, cítíte vibraci zvuku v sobě, začínáte splývat se zvukovým proudem, kterému říkáme NAAD. Nekonečný myšlenkový proud se zastaví, vaši 100% pozornost upoutá mantra, zpíváte své Duši.

MANTRA může být i v češtině nebo jiném jazyku. Důležité je, při zpívání procítit srdce, otevíráte tím srdeční čakru a rozvíjíte svoji neutralitu. Pro hlubší účinek můžete mantru spojit s dechem.

CO JE TO NAAD?
Je to vibrující harmonie, podstata všech zvuků, můžete zažít spojení s nekonečnem. Věda Naad jógy je o umění použití zvuku, vede k probuzení mysli a je stará tisíce let. Naad je základní zvuk všech jazyků, pochází z jednoho společného zvukového proudu.

Máš ve svém okolí mistra v mluvení? Podívej se na něj jinak: je to velký bojovník se svou vlastní nervozitou.
A teď už víš, jak mu pomoc k vnitřnímu klidu.

Mrkni se na MANTRY z Kundaliní jógy na úvodní stránce webu, najdi si, která se ti líbí a začni si ji zpívat a ztišení mysli přijde samo :-).

signature Erika